Skip to main content
Orthopedie - Paarden - Dierenartsenpraktijk de Meierij

Orthopedie

Kreupelheden

Het is voor zowel jou als paardenhouder als voor jouw paard vervelend wanneer je paard kreupel is. Een paard is niet altijd zichtbaar kreupel. Het kan ook zijn dat jouw paard de laatste tijd verminderd presteert. Daarom kijken wij altijd naar het gehele paard, als totaalplaatje, en betrekken hierbij ook de hals en de rug.

Iedere soort kreupelheid heeft zijn eigen type management nodig. Daarom is het belangrijk dat de kreupelheid vroeg wordt gesignaleerd en dat er indien nodig, wordt ingegrepen.

Een eenvoudig kreupelheidsonderzoek kan indien gewenst bij jou thuis plaatsvinden. Voor een uitgebreider kreupelheidsonderzoek beschikken wij op de praktijk over verschillende faciliteiten om jouw paard zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken. Houd er rekening mee dat een uitgebreid kreupelheidsonderzoek redelijk lang kan duren.

Om de oorzaak van de kreupelheid te achterhalen, maken wij gebruik van onze faciliteiten (rechte lijn, harde en zachte volte), buigproeven en lokale verdoving. Met lokale verdoving wordt zone per zone de pijn uitverdoofd, om zo de locatie vast te stellen.

Wanneer we een idee hebben van de locatie, maken we vaak gebruik van r├Ântgenologie en echografie. Dit kan ons meer informatie geven over de aard en de ernst van het letsel.

Vervolgens kan er een gepaste behandeling, management en revalidatie ingesteld worden. We maken hier onder andere gebruik van gewrichtsinjecties met corticosteroïden, hyaluronzuur, PRP, IRAP, mesotherapie en aangepast beslag.