Skip to main content
Osteopathie - Paarden - Dierenartsenpraktijk de Meierij

Osteopathie

Osteopathie is een behandelmethode gericht op het verbeteren van de mobiliteit en functie van het lichaam. Bij paarden kan osteopathie helpen bij verschillende klachten, zoals rugpijn, problemen met het bewegingsapparaat en spijsverteringsproblemen. Als je een paard hebt met klachten, kan het nuttig zijn om onze osteopaat Lotte te raadplegen.

Een osteopaat zal eerst je paard onderzoeken om de oorzaak van de klachten te bepalen. Dit gebeurt meestal door middel van een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarbij de osteopaat kijkt naar de beweeglijkheid van de verschillende gewrichten en de spanning van de spieren en het bindweefsel.

Op basis van de bevindingen zal de osteopaat een behandelplan opstellen, waarbij verschillende technieken worden gebruikt om de mobiliteit van het lichaam te verbeteren, zoals zachte manipulaties, mobilisatie van gewrichten en stretchingtechnieken.

Osteopathie kan helpen bij verschillende klachten, zoals rugpijn, kreupelheid, stijfheid, spijsverteringsproblemen en gedragsproblemen. Het kan ook preventief worden ingezet om klachten te voorkomen.

Het voordeel van osteopathie is de holistische benadering, waarbij niet alleen naar de klacht zelf wordt gekeken, maar ook naar het gehele lichaam en de onderliggende oorzaken van de klacht. Hierdoor kan de behandeling effectiever zijn en kan het paard sneller herstellen.

Het is belangrijk om te weten dat osteopathie geen vervanging is voor reguliere diergeneeskunde. Als je paard klachten heeft, is het belangrijk om een dierenarts te raadplegen en eventueel aanvullend onderzoek te laten doen. Osteopathie kan echter wel een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere behandeling en kan helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en functie van het lichaam van je paard. Onze osteopaat Lotte is tevens dierenarts en kijkt dus zowel vanuit de reguliere diergeneeskunde als vanuit de holistische benadering naar je paard.