Skip to main content
Tandheelkunde - Paarden - Dierenartsenpraktijk de Meierij

Tandheelkunde

Jaarlijkse controle

Gebitsverzorging is essentieel voor jouw paard zijn/haar welzijn. Je paard heeft baat bij een jaarlijkse gebitscontrole/behandeling om het natuurlijke slijtageproces op te volgen en bij te sturen. De kronen van de paardenkiezen schuiven namelijk continu verder in de mondholte op en compenseren de slijtage van ongeveer 2-3 mm per jaar.

Als jouw paard gebitsproblemen heeft, kunnen er rij-technische klachten en/of eetproblemen ontstaan. Het is voor jou als eigenaar niet makkelijk om gebitsproblemen bij jouw paard vast te stellen. Paarden kunnen tandproblemen namelijk heel goed verbergen en compenseren. Ze tonen vaak verrassend weinig symptomen, ondanks ernstige aandoeningen. Daarom is een jaarlijkse gebitscontrole essentieel om kleine afwijkingen te corrigeren en grotere problemen te voorkomen. Een gebitscontrole is daarom niet alleen een investering in het welzijn van jouw paard op dit moment, maar ook voor de toekomst.

Bij ons kun je terecht voor onder andere:

Onze praktijk is uitgerust met het nieuwste, geavanceerde materiaal zodat de gebitsbehandeling zorgvuldig en met de hoogste kwaliteit kan worden uitgevoerd. Een gebitsbehandeling kan zowel bij jou op stal als op onze praktijk uitgevoerd worden.