Skip to main content
Katten - Begeleiding oudere kat - Dierenartsenpraktijk de Meierij

Begeleiding oudere kat

Niet alleen wij, maar ook jouw huisdier wordt steeds ouder. We zien steeds vaker katten die een leeftijd van 17 jaar bereiken. Hoe ouder je huisdier wordt hoe groter de kans op het krijgen van gezondheidsproblemen is. Dat jouw kat toch stiekem meer drinkt dan je denkt, kan bijvoorbeeld wijzen op nier- en/of schildklierproblemen. Een stinkende adem kan wijzen op gebitsproblemen die potentieel kunnen leiden tot orgaan problemen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat als we deze problemen in een vroeg stadium ontdekken en behandelen, we zowel de levensverwachting als de kwaliteit van leven van jouw kat sterk verhogen.

Seniorenbegeleiding

Gezondheidsproblemen die samenhangen met het ouder worden van je kat zijn op het eerste oog moeilijk te ontdekken. Daarom bieden wij een vanaf een leeftijd van 8 jaar het Seniorenbegeleiding Pakket aan. Dit pakket wordt een keer per jaar uitgevoerd om gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen.

Het Seniorenbegeleiding Pakket bestaat uit:

  • Volledig consult, waarbij extra aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten van de ouderdom.
  • Bloedonderzoek, waarbij de nier- en leverfunctie en het suikergehalte bepaald wordt.
  • Bloeddrukmeting, waarbij een eventuele verhoogde bloeddruk opgespoord kan worden.

Indien naar aanleiding van het consult blijkt dat het verstandig is om verder onderzoek te verrichten zal de dierenarts dit uiteraard uitgebreid met je bespreken.

Wanneer we iets vinden, hebben we verschillende middelen tot onze beschikking om het probleem aan te pakken. Bijvoorbeeld medicijnen die het hart ondersteunen, de bloeddruk verlagen of slijtage van de nieren afremmen. Ook hebben we verschillende dieetvoeders, speciaal gemaakt voor dierenartsenpraktijken, voor huisdieren met verschillende aandoeningen zoals nierfalen, artrose, suikerziekte enzovoort. Zo nodig kunnen we de kat opereren om bijvoorbeeld opgespoorde tumoren te verwijderen. Ook minder ingrijpende operaties, zoals gebitsbehandelingen behoren tot de mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd in dit Seniorenbegeleiding Pakket of wil je graag wat meer informatie, neem dan contact met ons op.