Skip to main content
Uitgelicht

Extra aandacht voor de oudere kat

By 2 oktober 2023januari 26th, 2024No Comments
Oudere kat

Senioren katten

In oktober schenken we extra aandacht aan het welzijn van oudere gezelschapsdieren. Rond het achtste levensjaar bereiken veel honden en katten hun seniorenstatus. Afhankelijk van het ras en gewicht. Bij seniorenhonden en seniorenkatten neemt de kans op ontwikkeling van een aantal ouderdomskwaaltjes toe. Eigenlijk net als bij oudere mensen!

De oudere kat

Oudere katten kunnen last hebben van een hoge bloeddruk. Dit is niet altijd op het oog te zien. Wel kan een hoge bloeddruk uiteindelijk voor nare gevolgen zorgen zoals, bloedingen, blindheid en hartfalen. Een hoge bloeddruk kan bijvoorbeeld komen door een ouderdomsziekte zoals nierfalen of schildklierproblemen. Omdat katten zelden aangeven pijn of ongemak te ervaren, kunnen we een hoge bloeddruk diagnosticeren door dit op te meten. Dit wordt op dezelfde manier gedaan als bij mensen. Om een goed beeld te krijgen van de bloeddruk is het noodzakelijk dat de kat zo min mogelijk stress ervaart. Vandaar dat onze para-veterinaire assistenten hier ruim de tijd voor nemen.

Wist je dat:

  • Een kat al een senior is vanaf acht jaar?
  • Twee op de drie katten ouder dan acht jaar last heeft van artrose?
  • Een op de drie katten ouder dan acht jaar een chronische nierziekte heeft?

Gezondheidscontrole voor jouw kat

In oktober 2023 zijn alle katten boven de acht jaar welkom (op afspraak) om de bloeddruk gratis op te laten meten op onze locatie in Schijndel. Neem hiervoor contact op met 073-5493566.

Is je kat ziek, twijfel je over de gezondheid van je oudere kat of heb je andere vragen? Dan helpen we je graag met onze kennis en expertise.