Skip to main content
Uitgelicht

De oudere kat

By 14 januari 2022januari 25th, 2024No Comments
De oudere kat - Dierenartsenpraktijk de Meierij

Senioren katten

In oktober schenken we extra aandacht aan het welzijn van oudere gezelschapsdieren. Rond het achtste levensjaar bereiken veel honden en katten hun seniorenstatus. Afhankelijk van het ras en gewicht. Bij seniorenhonden en seniorenkatten neemt de kans op ontwikkeling van een aantal ouderdomskwaaltjes toe. Eigenlijk net als bij oudere mensen!

De oudere kat

Katten worden gemiddeld vijftien jaar, maar het is niet ongewoon dat ze twintig jaar worden. Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en ongemak, veel ouderdomskwaaltjes worden daardoor vaak pas in een laat stadium ontdekt worden. We zien met name de kans op suikerziekte, hartaandoeningen, nierfalen, schildklierproblemen, artrose en kanker toenemen. Gelukkig zijn veel gezondheidsproblemen in een vroeg stadium nog goed te behandelen. Juist daarom is een jaarlijkse gezondheidscontrole van je kat bij de dierenarts belangrijk!

Wist je dat:

  • Een kat al een senior is vanaf zeven jaar (in mensenjaren 56 jaar)?
  • Twee op de drie katten ouder dan zeven jaar last heeft van artrose?
  • Een op de drie katten ouder dan zeven jaar een chronische nierziekte heeft?

Gezondheidscontrole voor jouw kat

Als dierenartsen zien we het liefste gezonde katten die lekker in hun vel zitten. Ongeacht hun leeftijd. Daar helpen we je met liefde en plezier bij! We vertellen je graag meer over voeding, helpen je bij vachtverzorging en hebben zelfs een kattengedragstherapeute in huis!

Is je kat ziek, twijfel je over de gezondheid van je oudere kat of heb je andere vragen? Dan helpen we je graag met onze kennis en expertise.