Skip to main content
Uitgelicht

Veulens

By 3 mei 2023januari 25th, 2024No Comments
Het veulenseizoen is gestart - Dierenartsenpraktijk de Meierij

Het veulenseizoen is gestart

Het is weer extra druk voor de paardendierenartsen van Dierenartsenpraktijk De Meierij: het veulenseizoen is aangebroken. De meeste paardeneigenaren herkennen dit prachtige seizoen meteen, maar als je je niet in deze wereld bevindt, vraag je je misschien af waar we ons druk om maken. Van maart tot en met augustus worden de meeste veulens geboren en worden merries opnieuw gedekt, dit noemen wij ‘het veulenseizoen’.

De geboorte van een veulen

De geboorte van een veulen is een mooie maar ook erg spannende gebeurtenis. D. De geboorte hoort snel te verlopen, mocht dit niet zo zijn, dan is het van belang dat hulptroepen snel bij de merrie zijn. Als het veulen gezond ter wereld is gekomen, is het belangrijk dat deze binnen twee tot drie uur de eerste biest drinkt en de nageboorte moet binnen zes uur van de merrie af zijn. De dierenarts komt meteen in actie als er problemen zijn tijdens de geboorte of na het veulenen. En dit gebeurt dag en nacht.

De mooiste tijd van het jaar

Voor veel paardendierenartsen is dit de zwaarste maar ook zeker de mooiste tijd van het jaar. Als je vermoed dat je veulen of merrie niet fit is, bel dan direct de dierenartsenpraktijk. Lijkt je veulen of merrie gezond maar wil je hem of haar voor de zekerheid laten checken? Maak dan een afspraak.