Skip to main content
Uitgelicht

Chipregistratie

By 2 juni 2023januari 25th, 2024No Comments
Uitgelicht - Chipregistratie katten - Dierenartsenpraktijk de Meierij

Chipregistratie bij katten

De chipregistratie van katten wordt verplicht in Nederland. Er is nog geen ingangsdatum van deze nieuwe wet bekend, maar dat het eraan komt is zeker. Dit betekent dat alle katten een identificatiechip moeten hebben, die gekoppeld is aan de gegevens van de eigenaar. Hierdoor is het eenvoudig de eigenaar te vinden als een kat gevonden wordt.

Waarom je huisdieren chippen?

Het chippen van honden en katten vergemakkelijkt het identificeren en terugvinden van verloren of gestolen huisdieren, waardoor de kans op hereniging met hun eigenaren wordt vergroot. Het gebeurt helaas nog te vaak dat zwervende dieren gevonden worden zonder chip of met onjuiste chipgegevens.

Wist je dat:

  • er in Nederland sprake is van tussen de 135 duizend en 1,2 miljoen zwerfkatten,
  • er geen echt wilde katten bestaan in Nederland,
  • alle zwerfkatten dus ooit huiskatten waren of nageslacht zijn van de huiskat,
  • in BelgiĆ«, Spanje en Portugal al een chip- (en castratie)plicht is en dit ervoor heeft gezorgd dat er 30% minder katten in asielen zitten!

Juni is chipmaand

Je kan controleren of de chip van jouw huisdier goed is geregistreerd op de website chipnummer.nl. In juni biedt Dierenartsenpraktijk De Meierij een gratis controle van de chip aan, ook helpen wij je met de juiste registratie. Onze para-veterinaire assistenten zijn bevoegd om een chip te plaatsen, daarom bieden wij in juni het chippen van je kat aan tegen gereduceerd tarief. Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken met de para-veterinaire assistent hiervoor.