Skip to main content
Uitgelicht

Maand van gebitsverzorging

By 26 januari 2024No Comments
Gebitsverzorging honden

Februari: de maand van de gebitsverzorging

In februari schenken we extra aandacht aan de mondhygiƫne van huisdieren. Een gezond gebit is belangrijk voor de algehele gezondheid van alle dieren. In onze praktijk bieden we gebitsbehandelingen aan voor knaagdieren, konijnen, honden en katten.

Gebitsproblemen

Er bestaat helaas altijd de kans dat jouw huisdier gebitsproblemen ontwikkeld, zoals tandbederf, ontstoken tandvlees of tandsteen. Daarom is het belangrijk om regelmatig een gebitscontrole bij de dierenarts te ondergaan. Tijdens deze controle kan de dierenarts eventuele problemen opsporen en aanbevelingen doen voor een gebitsbehandeling, indien nodig. Zo kun je vaak ernstigere problemen voorkomen. Het is prettig als jouw dier al van jongs af aan vertrouwd is met een gebitscontrole. Je kunt hier met jouw jonge dier op oefenen. Onze assistentes en dierenartsen bouwen zo een band met je dier op, overleggen met je en zien wat jij niet herkent.

Wist je dat?

  • Gebitsproblemen bij 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten van 3 jaar en ouder voorkomen?
  • Gebitsproblemen worden vooral veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen.
  • Door dagelijkse het gebit van je dier te verzorgen kunnen gebitsproblemen worden voorkomen.

Acties in februari

  • Gratis gebitscontrole bij de assistent
  • Goodiebag na controle/behandeling
  • 10% korting op gebitsreiniging & extracties
  • 10% korting op gebitsverzorgingsproducten

Stel je huisdier gerust

Het is belangrijk om te realiseren dat een gezond gebit niet alleen belangrijk is voor de mondgezondheid van onze huisdieren, maar ook voor hun algehele welzijn en kwaliteit van leven. Als dierenartsen zien we het liefste gezonde dieren die lekker in hun vel zitten. Daar helpen we je met liefde en plezier bij! We vertellen je graag meer over gebitsverzorging, tandproblemen en voeding.

Is je huisdier ziek, twijfel je over de gezondheid van je dier of heb je andere vragen? Dan helpen we je graag met onze kennis en expertise.