Spoedgeval? Bel naar 0413 - 47 26 50

Tandheelkunde

Jaarlijkse controle

Gebitsverzorging bij paarden is essentieel voor het welzijn van uw paard. Uw paard heeft baat bij een jaarlijkse gebitscontrole/behandeling om het natuurlijke slijtageproces te kunnen opvolgen en bijsturen. Paardenkiezen hebben immers erg lange (reserve)kronen die continu verder in de mondholte opschuiven en de slijtage van ca 2-3 mm per jaar compenseren.

Door gebitsproblemen kunnen rij-technische klachten en/of eetproblemen ontstaan. Het vaststellen van gebitsproblemen bij u paard is voor u als eigenaar  niet makkelijk . 
Paarden kunnen tandproblemen zeer goed verbergen en compenseren. Ze tonen vaak verrassend weinig symptomen, ondanks ernstige aandoeningen. Een jaarlijkse gebitscontrole is daarom essentieel om kleine afwijkingen te corrigeren en grotere problemen te voorkomen. Daarom is een gebitscontrole een investering voor het welzijn op dit moment, maar tevens voor de toekomst.  

Op het gebied van tandheelkunde kunt u bij ons terecht voor o.a.:

•    Jaarlijkse gebitscontroles
•    Routine gebitsbehandelingen
•    Gebitsbehandeling van het jonge paard (wolfstanden, doppen,…)
•    Röntgenologisch/endoscopisch onderzoek van het gebit
•    Behandeling van complexe tandafwijkingen (tandfracturen, caries en tandwortelinfecties, diastemata, EOTRH ).

Onze praktijk is uitgerust met het nieuwste, geavanceerde materiaal zodat de gebitsbehandeling zorgvuldig en met de hoogste kwaliteit kan worden uitgevoerd.

Een gebitsbehandeling kan zowel bij u op stal als op onze praktijk uitgevoerd worden.