Skip to main content
Konijn en knaagdieren - Aankoopleeftijd - Dierenartsenpraktijk de Meierij

Aankoopleeftijd

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een konijn goed op te letten op de leeftijd. Konijnen die te jong zijn weggehaald bij de moeder kunnen gezondheidsproblemen hebben en een achterstand in ontwikkeling hebben. Ook hebben ze dan nog geen goede weerstand opgebouwd, waardoor ze vatbaarder zijn voor ziektes.

Naast de leeftijd is het ook belangrijk om te kijken naar de omstandigheden waarin het konijn gehouden wordt voordat je het aanschaft. Een konijn heeft veel ruimte nodig, zowel binnen als buiten, om te kunnen bewegen en spelen. Ook is het belangrijk dat het konijn gezelschap heeft van een soortgenootje en dat er voldoende mogelijkheden zijn om te knabbelen, zoals hooi en takken.

Als je een konijn aanschaft, is het verstandig om het zo snel mogelijk te laten vaccineren tegen verschillende ziektes, zoals myxomatose en VHD (viraal hemorragisch syndroom). Ook is het belangrijk om het konijn regelmatig te laten controleren door een dierenarts om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te ontdekken en te behandelen.

Kortom, let bij de aanschaf van een konijn op de leeftijd en de omstandigheden waarin het gehouden wordt. Zorg voor voldoende ruimte, gezelschap van een soortgenootje en goede voeding. En vergeet niet om het konijn te laten vaccineren en regelmatig te laten controleren door een dierenarts.