Skip to main content
Gezelschapsdieren - Aankoopleeftijd Cavia - Dierenartsenpraktijk De Meierij

Aankoopleeftijd

Als het gaat om het kopen van een cavia, is het belangrijk om goed na te denken over de aankoopleeftijd. Over het algemeen worden cavia’s verkocht als ze ongeveer vier weken oud zijn, maar het is eigenlijk beter om te wachten tot ze minstens zes weken oud zijn voordat je ze mee naar huis neemt.

Op deze leeftijd zijn de cavia’s al een beetje zelfstandiger geworden en kunnen ze gemakkelijker wennen aan hun nieuwe omgeving. Bovendien hebben ze op deze leeftijd al geleerd om te eten en te drinken zonder hulp van hun moeder.

Het is belangrijk om te wachten tot de cavia’s oud genoeg zijn voordat je ze mee naar huis neemt, omdat ze anders een verhoogd risico hebben op gezondheidsproblemen. Als ze te jong zijn, kunnen ze vatbaarder zijn voor ziekten en infecties, en het kan ook moeilijker zijn om ze goed te voeden en voor ze te zorgen.

Kortom, als je van plan bent om een cavia te kopen, wacht dan tot ze minstens zes weken oud zijn voordat je ze mee naar huis neemt. Zo geef je ze de beste kans op een gezond en gelukkig leven.